16 April 2016

TSPSC Group 2 and Constables Exams - General English Model Questions

Following are General English questions with answers useful for the
candidates those appearing for TSPSC Group 2, Police Constables -
prelims examinations in Telangana state. There will be questions from
tenses, articles, prepositions, active and passive voice, reported
speech, parts of speech etc.

1. He said that he was very pleased ........ my work.
a) Of b) From c) By d) With

2. She is ........ vacation. She is in Italy now.
a) In b) On c) By d) From

3. Look ........ the flowers.
a) In b) On c) Into d) At

4. Compare your answers ........ your partner.
a) To b) By c) From d) With

5. I am tired ........ doing nothing all day
a) Of b) Off c) By d) To

6. The construction work falls ........ schedule because of a shortage
of workers.
a) On b) Behind c) Below d) Above

7. Do you want to see ........ movie today?
a) A b) An c) The d) No article needed

8. ........ English language is very difficult.
a) A b) An c) The d) No article needed

9. 'Don't you know the way home?' I said to her. (change the speech)
a) I asked her whether she did not know the way home.
b) I asked her whether she don't know the way home.
c) I asked her if she did not know the way home.
d) I asked her whether she did not know the way for home.

10. 'Can you solve this problem?' he asked me. (change the speech)
a) He asked me if I can solve that problem.
b) He asked me if he can solve that problem.
c) He asked me if I could solve that problem.
d) He requested me if I could solve that problem.

11. Mom read the novel in one day. (change into passive voice)
a) The novel was read by Mom in one day
b) The novel is read by Mom in one day
c) The novel is read by Mom on one day
d) The novel is reading by Mom in one day

12. We are going to watch a movie tonight. (change into passive voice)
a) A movie was going to watched by us tonight
b) A movie was going to be watched at us tonight
c) A movie is going to be watched by us tonight
d) A movie is going to be watched by us previous night

13. ABSOLUTE ( same meaning)
a) Division b) Complete c) Small d) Half

14. AMENDING (opposite meaning)
a) Alter b) Ameliorate c) Better d) Debase

15. Kevin will come tonight, ........? (question tag)
a) Will he b) Won't he c) Wouldn't he d) Can he

Answers:

1-d; 2-b; 3-d; 4-d; 5-a; 6-b; 7-a; 8-d; 9-a; 10-c; 11-a; 12-c; 13-b; 14-d; 15-b.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Latest Opportunities 2016

TSPSC News
APPSC News