01 March 2017

AP Geography Bits for APPSC Panchayat Secretaries Recruitment - 2017

Following are some objective multiple choice questions useful for APPSC Panchayat Secretaries (Group 3) Recruitment and Group 1 recruitment exams. The questions are from AP Geography / General Knowledge of Andhra Pradesh.

1) How many districts are there in Andhra Pradesh
A) 10 b) 12 C) 13 D) 17
Answer: C

2) Which is the largest district by area in Andhra Pradesh?
A) Vijayawada
B) Ananthapuram
C) Kurnool
D) Nellore
Answer: B

3) Tirumala Sri Venkateswara Temple is located in which of the following districts?
A) Chittoor
B) Krishna
C) Nellore
D) Kurnool
Answer: A (Chittoor)

4) Which is the largest city in Andhra Pradesh by area wise?
A) Vijayawada
B) Visakhapatnam
C) Guntur
D) Tirupati
Answer: B

5) Andhra University at Vizag was established in?
A) 1920
B) 1926
C) 1930
D) 1937
Answer: B

6) Seshachalam Hills are declared as biosphere reserved of India in?
A) 2006
B) 2008
C) 2010
D) 2012
Answer: 2010

7) The Srisailam Dam is build on the river..?
A) Krishna
B) Godavari
C) Tungabhadra
D) Swarnamukhi
Answer: A

8) Telangana state is separated from Andhra Pradesh on?
A) 2nd June 2015
B) 2nd June 2014
C) 2nd June 2013
D) 2nd June 2012
Answer: B

No comments:

Post a Comment

Search This Blog